Vrei sa creezi un site nou si sa iti promovezi online afacerea si nu stii de unde sa incepi? Iti vom explica etapele realizarii unui site nou, pas cu pas, astfel incat tu sa poti lua cele mai bune decizii pentru crearea site-ului tau. Daca doriti, puteti salva aceasta pagina in bookmark pentru a gasi mai usor informatia atunci cand veti avea nevoie. Vom acoperi elemente de baza cu care sa te familiarizezi inainte de a incepe procesul de creare site nou.
Pasul 1: Inregistrare nume de domeniu website
Domeniul este numele site-ului, de exemplu: siteulmeu.com sau webpassion.ro. Inregistrarea unui nume pentru site este primul pas pentru crearea site-ului. Pentru domeniile .ro se plateste deocamdata o taxa unica de inregistrare, iar pentru domeniile cu terminatia .com se plateste o taxa anuala de inregistrare. Daca audienta vizata pentru site este localizata in Romania, atunci recomandam achizitionarea unui domeniu .ro. Achizitia unui domeniu are un pret accesibil oricui astazi. In plus, nu vei gasi un alt loc mai ieftin pentru a incepe o afacere decat internetul. De exemplu, in Romania iti poti inregistra un domeniu .ro incepand cu 31 euro +TVA/ taxa unica.
Pasul 2 Achizitie servicii de gazduire pentru site
Fisierele site-ului, clipuririle video, imagininile, adresele de email etc. necesita sa fie gazduite pe un server. Acest lucru inseamna ca va fi nevoie sa achizitionezi un serviciu de gazduire pentru site. Majoritatea firmelor de servicii de gazduire site ofera caracteristici similare pentru gazduire, astfel incat vei putea alege un pachet de gazduire in functie de nevoile site-ului si in functie de preferintele tale in ceea ce priveste colaboratorul ales si costul pe care esti dispus sa il aloci acestui servicu.
Serviciile de gazduire sunt foarte importante pentru performanta site-ului si pot influenta rezultatele optimizarii SEO site, astfel incat gazduirea nu este un domeniu unde poti face rabat de la calitate.
In cazul unui site de prezentare care nu contine multe imagini si videoclipuri, poti alege un pachet de gazduire site incepand cu 2 GB, pentru care poti plati cca 20 euro +TVA/ an. In cazul in care te gandesti sa iti deschizi un magazin online, poti alege un pachet superior de gazduire, care sa iti ofere mai mult spatiu pentru gazduirea site-ului. Cititi despre cum influenteaza serviciile de gazduire site optimizarea SEO si pozitionarea site-ului pe Google.
Evita sa faci o greseala comuna cu care s-au confruntat mai multe firme, si anume, crearea site-ului web pe o platforma cu hosting gratuit (exemplu de url cu gazduire gratuita: siteulmeu.platformagratuita.com in loc de siteulmeu.ro sau siteulmeu.com). Nimeni nu va lua in serios un site gazduit pe o platforma gratuita. Nu va alaturati sutelor de oameni care de-a lungul anilor si-au exprimat regretul de a-si fi creat site-ul cu gazduire gratuita si care au realizat ulterior limitarile unui hosting gratuit, faptul ca nu detineau controlul asupra site-ului, nu il puteau muta pe o alta platforma pentru ca, de fapt, domeniul respectiv nu le apartinea. Doar pentru ca au ales sa foloseasca gazduire gratuita, aceste firme au fost nevoite sa o ia de la capat cu construirea unui site nou si sa piarda rezultatele obtinute, timpul si munca depusa pana in acel moment cu site-ul.
Pasul 3. Creare site WordPress
WordPress este, in prezent, cea mai populara optiune pentru crearea site-ului. Scutiti-va de dureri de cap si creati site-ul in mod corect de prima data. Credeti-ne, cea mai buna decizie pe care o puteti face este sa investiti inca de la inceput in crearea unui site de calitate, cu nume de domeniu si gazduire platita, un site optimizat atat pentru utilizatorii internetului, cat si pentru Google (site optimizat SEO), un site mobile friendly (optimizat pentru telefoane mobile si tableta).
Alegeti sa aveti control asupra propriului site, asupra personalizarii si asupra rezultatelor obtinute. Veti gasi multe tutoriale care va vor invata cum sa va creati singuri site-ul WordPress. In schimb, pentru a construi un site eficient, veti avea nevoie de timp pe care sa il alocati procesului de invatare, cunostinte de marketing si optimizare SEO.
Retineti ca nu orice site WordPress este la fel, sunt multe elemente pe care ar trebui sa le cunoasteti si pe care este bine sa le aveti in vedere atunci cand va decideti sa creati un site. Este foarte important sa stiti sa alegeti, in functie de obiectivul site-ului, atat tema WordPress pe care o veti folosi pentru site, cat si structura, navigatia si modul de prezentare a informatiei. Am avut ocazia sa facem diferenta, in mod obiectiv, prin rezultatele obtinute prin crearea unui site WordPress profesional, cu respectarea acestor principii de alegere a celui mai potrivit web design in functie de domeniul de activitate si functionalitatile necesare, principii de marketing, optimizare SEO si prezentare a informatiei despre care am povestit mai devreme. Din acest motiv, va recomandam sa alegeti inca de la inceput sa colaborati cu un specialist marketing pentru crearea unui site WordPress. Contactati-ne, va asiguram ca, pe termen mediu si lung, veti salva atat bani, cat si timp si veti obtine o imbunatatire vizibila a rezultatelor site-ului in mediul online.
Leave a Comment