Indiferent ca vreti sa creati un site sau detineti deja unul, va vom explica in acest articol cum furnizorul de gazduire poate influenta optimizarea si pozitionarea site-ului pe Google.
Majoritatea celor care isi creeaza un site pentru prima data nu acorda mare atentie selectionarii furnizorului de hosting. De multe ori, administratorii afacerilor mici cauta gazduirea cea mai ieftina sau, mai rau, gazduire gratuita.
Pentru ca cei mai multi dintre noi nu suntem familiarizati cu specificatiile tehnice ale acestui domeniu, admitem ca selectionarea unui furnizor de hosting nu este un proces simplu. Nu ne propunem sa intram in detalii tehnice, insa dorim sa va ajutam sa intelegeti care sunt motivele pentru care va recomandam sa alegeti servicii de gazduire site de calitate.
Iata 5 modalitati prin care serviciile de gazduire pot influenta optimizarea SEO si pozitionarea site-ului pe Google:
1. Viteza de incarcare a paginilor din site
Stim cu totii ca o pagina web care se incarca greu nu ofera o experienta placuta de navigare in site. In plus, chiar daca, vizitatorii site-ului nu observa o mare diferenta in ceea ce priveste timpul de incarcare al paginilor, pentru Google si alte motoare de cautare viteza de incarcare a paginilor site-ului in toate browserele si sistemele de operare este un factor important de ranking (pozitionare a site-ului in rezultatele cautarii pe Google). De asemenea, utilizatorii de smartphone si cei cu conexiuni lente la internet, vor aprecia si vor reveni pe site-urile care se incarca rapid. O gazduire de calitate contribuie la viteza de incarcare a site-ului, insa este important ca administratorul site-ului sa optimizeze codul de programare si sa redimensioneze imaginile mari. Gasiti pe internet, diverse site-uri prin care puteti verifica viteza de incarcare a paginilor site-ului.
2. Site downtime – perioada de timp in care site-ul este nefunctional
In mod periodic,Google acceseaza site-urile si le scaneaza cu ajutorul unor programe, asa numitii “crawleri”, cu scopul de a indexa paginile si/sau informatiile noi din site. Atat timp cat acesti crawleri vor gasi site-ul functional, totul este bine. In schimb, daca se intampla frecvent ca site-ul sa fie nefunctional/ deconectat, crawlerii va vor sanctiona prin scaderea rank-ului site-ului. In schimb, pentru a oferi calitate utilizatorilor sai, Google va premia site-urile care ofera o experienta placuta vizitatorilor. Astfel, in alegerea firmei de hosting, va recomandam sa luati in considerare garantarea un uptime server de 99,99 %.
3. Interfata de administrare cPanel si unelte disponibile
Interfata de administrare cPanel este un “must have” atunci cand selectionati firma de gazduire deoarece aceasta va permite un acces facil la toate serviciile incluse in pachetul de gazduire (acces la bazele de date, managementul conturilor de email, managementul fisierelor site-ului, setari de securitate, back-up site, administrare domenii etc.). Un element important ce nu trebuie sa lipseasca din cPanel este Softaculus – o aplicatie care iti permite sa instalezi cu usurinta, printr-un simplu click, platforme precum WordPress, Magento, Prestashop etc.
4. Afisarea fara erori a paginilor site-ului
Ca factor de ranking, Google ia in considerare atat corectitudinea codului de programare din site, cat si afisarea rapida si fara erori a paginilor. In cazul in care paginile nu se afiseaza corect, vizitatorii nu vor petrece mult timp pe site, iar bounce rate-ul (rata de abondon dupa afisarea primei pagini din site) va fi mare. Un site cu un bounce rate mare are sanse mici de a fi afisat in prima pagina Google, iar probabilitatea de cereri de oferta sau comenzi online pe site scade proportional cu numarul de pagini vizitate.
5. Locatia geografica a serverelor de gazduire
Google poate determina locatia geografica a unui server web si o va considera relevanta pentru optimizarea site-ului si pozitionarile locale in rezultatele de cautare. De exemplu, pentru a obtine rezultate SEO bune in cazul unui site din Romania este important ca serverul de gazduire sa fie localizat in Romania.
6. Suport 24/7
Un furnizor bun de hosting va oferi, pe cat posibil, suport 24/7 si o multime de instrumente SEO care sa va ajute cu optimizarea site-ului si cresterea profitabilitatii acestuia.
In incercarea de a ajuta cu procesul de selectie a firmei de hosting, vom relata din experienta noastra cu alegerea si mutarea gazduirii pentru site. Cerintele pentru furnizorul de gazduire site au fost: interfata de administrare cPanel, server de stocare cu tehnologie SSD (solid-state disk), server Lightspeed, si bineinteles, suportul oferit sau “customer service”. Am gasit mai multi furnizori care indeplinesc aceste criterii, insa ne-am oprit asupra www.romarg.ro din simplul motiv ca am avut sansa de a monitoriza si de a ne convinge, indirect, prin intermeniul unuia dintre clientii nostrii, de calitatea serviciilor de gazduire pe care aceasta firma le ofera. Mutarea site-ului catre noua firma de hosting s-a realizat rapid si cu succes. Recomandam firma Romarg pentru gazduire web de calitate si felicitam echipa pentru amabilitate, promptitudine si profesionalism.
In concluzie, va incurajam ca, prin achizitionarea si utilizarea unor servicii de gazduire de calitate, sa oferiti site-ului mai mutle sanse de a obtine optimizarea si rezultatele SEO dorite.
Leave a Comment