Obtinerea unor rezultate bune din punct de vedere SEO se traduce prin abilitatea de a integra si influenta alte domenii ale marketingului online, respectiv website design si creare site, copywriting (scrierea de articole), blogging si social media, prin distribuirea de continut relevant.
Desi optimizarea pentru motoarele de cautare a unui site deja existent este posibila, o strategie mai eficienta pentru a obtine cele mai bune rezultate in Google este implementarea tehnicilor de optimizare SEO inca din faza de creare a unui site nou sau redesign site.
Descopera in continuare cele 4 secrete pentru realizarii unui site cu potential maxim de optimizare SEO, cei mai importanti factori de care sa tinem cont atunci cand dorim ca site-ul nostru sa fie optimizat atat pentru vizitatori, cat si pentru motoarele de cautare.
1. Alege platforma WordPress pentru crearea site-ului tau.
Daca te gandesti sa creezi un blog sau un site pentru firma ta sau ai deja un site, insa acesta nu aduce rezultatele pe care ti le-ai dori, iti recomand folosirea platformei WordPress. Printre motivele pentru care sa alegi WordPress: este cea mai buna platforma pe care o poti alege in scop de optimizare pentru Google, are o interfata de administrare a continutului usor de utilizat, este SEO friendly.
2. Alege un design WordPress responsive.
Un site cu un design responsive isi va optimiza dimensiunea paginilor in functie de dispozitivul utilizat (laptop, telefon mobil, tableta). Pentru serviciile de web design, Wepassion.ro alege intotdeauna template-uri WordPress responsive, optimizate pentru mobil si tableta, acesta fiind un factor important pentru clasarea site-urilor in rezultatele cautarii pe motoarele de cautare (site ranking).
3. Foloseste tehnica SEO din faza initiala a realizarii noului site.
Search Engine Optimization (SEO) este cea mai comuna si eficienta modalitate de promovare a site-ului pe internet. Obiectivul principal al optimizarii SEO este de a aduce site-ul pe prima pagina cu rezultate Google sau cel putin in cea de-a doua pagina de rezultate Google pentru anumite cuvintele cheie relevante si oportune pentru site. Printre sarcinile SEO importante se numara urmatoarele:
- Cerceteaza si incorporeaza cuvinte cheie alese in site odata cu crearea noului design web. Cercetarea si implementarea in site a cuvintelor cheie inca din faza de creare a site-ului va conduce atat la obtinerea de beneficii SEO, cat si o experienta placuta a utilizatorilor in site. Chiar si o analiza de baza cu Google Keyword Planner a cuvintelor cheie relevante pentru domeniul de activitate presentat in site, poate fi de mare ajutor pentru a decide asupra expresiilor care vor fi utilizate in site.
- Foloseste URL-urile scurte, simple, care sintetizeaza subiectul continutului paginilor.
Un exemplu de URL bun ar putea fi: www.exemplu.ro/search-engine-optimization/
Un exemplu de URL nepotrivit ar putea fi: www.exemplu.ro//?sns/9300/cat4567 - Structureaza bine informatia, pe categorii, si creeaza o navigare simpla si descriptiva. Structura de navigare in site este bine sa fie cat mai simpla, usor de citit si de urmarit atat de catre Google, cat si de catre vizitatori. Studiile de uzabilitate au aratat ca cele mai bune pozitionari ale meniului principal de navigare in site sunt pe homepage, de-a lungul partii de sus a site-ului sau vertical, in partea stanga a site-ului. Daca informatia este bine structurata si usor de citit, meniurile de navigatie tip dropdown list pot fi eficiente, de asemenea.
- Optimizeaza timpul de incarcare al site-ului. Timpul de incarcare a site-ului este mai important acum ca niciodata. Potrivit unui infografic realizat de catre Kissmetrics, pentru a pastra un vizitator in site, timpul mediu de deschidere a site-ului este de 5 secundepe mobil si 3 secunde pe computer. Rapiditatea incarcarii site-ului se poate verifica cu instrumental Google PageSpeed Insights.
- Adauga html si xml sitemap in site (harta site-ului).Include atat un sitemap in format html pentru vizitatori, cat si un sitemap format xml pentru motoarele de cautare. Pentru WordPress, exista anumite pluginuri care pot ajuta atat cu crearea HTML Page Sitemap, cat si Google XML Sitemaps.
4. Inca de la lansarea site-ului, creeaza un blog si foloseste comunicarea prin retelele de social media. Posteaza continut relevant domeniului tau de activitate.
O strategie buna pentru a optimiza site-ul este sa creezi un blog si conturi de social media prin intermediul carora sa publici articole de specialitate. Este recomandabil sa adaugi butoanele de social media: Facebook, Google Plus, Twitter, LinkedIn in site-ul tau inca de la crearea acestuia pentru a facilita distribuirea continutului, a articolelor, a paginilor de produs catre retelele sociale. Daca vom crea continut de calitate, oamenii vor distribui informatia in mod natural catre cunoscuti, pe site-ul lor, catre retelele de socializare. Acest lucru duce la imbunatatirea vizibilitatii online a site-ului tau, credibilitate, autoritate si acoperirea unui numar mai mare de utilizatori ai internetului.
Cu siguranta, acestea sunt cunostinele de baza pe care este bine sa detii inainte de a incepe crearea unui website cu potential maxim de optimizare SEO.
Leave a Comment